Huomasin lähikaupan virvoitusjuomahyllyssä tällaisen tölkin. Makuja oli muitakin: mustaa teetä sitruunalla ynnä muuta.

Jääteetölkki


Ainesosat: vesi, sokeri, fruktoosisiirappi, vihreä teeuute (0,14 %), sitruunahappo E330, aromi, happamuudensäätöaineet, natriumsitraatti E331, antioksidantti, askorbiinihappo E300.

Yllätyin vähän, että juoma ei olekaan hiilihapotettua. Se on vain makeutettua vihreän teen kaltaista valmistetta. Joskus olen ostanut muistaakseni Keisarin morsianta valmiiksi pullotettuna jääteenä – olisikohan se ollut hiilihapotettu? Näin muistelen.

Jääteetä lasissa

Väri muistuttaa kyllä vihreää teetä. Maku on mitäänsanomaton. Tympeä, hapan, lattea, tuo limen mieleen. Ei tosin liian makeutettu: ällöimelät jääteet ovat minusta ikäviä, joten siitä pisteet tälle. Tyhjästä tölkistä nousee Spriten kaltainen imelänhapan haju.

Onneton litku. Hiilihapotettuna olisi saattanut olla mielenkiintoinen limunkorvike, mutta tällaisena ei jatkoon.