Tänään join töissä everspringiä. Kyseessä on jälleen taiwanilainen vuoristo-oolong, aika samantyyppinen kuin viimekertainen mae salong jin xuan.

Teelehtiä teekannun haudutuskorissa


Tällä kertaa haudutusastiana oli töissä käyttämäni kahdeksan desin lasikannu. Tykkään astioista, joista teen näkee hyvin. Haudutusastioiden on hyvä olla joko mahdollisimman avoimia (gaiwan avattavalla kannella) tai lasisia. Myös teekuppien pitää ehdottomasti olla vaaleanvärisiä sisäpinnaltaan, jotta teenesteen värin näkee mahdollisimman hyvin.

Teetä hautumassa

Toki käytän myös läpinäkymättömiä astioita. Kotona käytän eniten pientä mustaa kolmen desin keraamista kannua. Siitä saa juuri sopivasti yhden mukillisen yksin juodessa tai kaksi pientä maistelukuppia, jotta voi juoda kaverin kanssa vähän kerrassaan maistellen.

Teen mausta ei oikeastaan ole erityistä sanottavaa. Everspring on maukasta, makeahkoa, aika kukkaista. Parhaita puolia tässä teessä on hyvä saatavuus (aina Chayan hyllyssä) sekä tietysti se, että kyseessä on luomutee.